Kako dekorisati dnevnu sobu sa bež braon nameštajem?

| DNEVNA SOBA, MARA savetuje...

Nastavljamo sa savetima u okviru naših besplatnih konsultacija. Da Vas podsetimo – Marina ENTERIJERNICA nudi besplatne konsultacije posetiocima sajta, a sve što je potrebno da uradite jeste da se prijavite na našu newsletter listu, fotografišete svoj prostor i postavite pitanje. Konsultacije ne uključuju projektovanje ili crtanje sa naše strane, već savete u pisanoj formi, uz primere koji Vam mogu pomoći da sami unapredite svoj prostor.

Ove nedelje smo dobili jedan jako inspirativan zahtev – kako oživeti, tj dekorisati dnevnu sobu na slikama ispod, koja je u neutralnom bež-braon koloritu.

Evo šta smo odgovorili…

“… Postoji toliko puno pravaca u koje možete da odete odavde – i koloritno i stilski, a ja ću Vam predložiti nekoliko mojih omiljenih, za koje mislim da bi se fenomenalno uklopili u Vaš prostor.

Ako ste ljubitelj toplih, zemljanih tonova – ovom prostoru možete dodati akcente u narandžastoj i terakota boji. Na taj način ćete dobiti, u neku ruku, klasičan enterijer, koji je takoreći neprolazan. Ovde možete ubaciti i šafran (ili senf) boju, a ako želite da sa ovom bojom odete u moderniji “fazon” – neka akcenat boje (narandžasta, šafran,…) budu u kombinaciji sa belom ili svetlo sivom. Pogledajte primere ispod…

Ako želite da imate prostor u trendu – odličan akcenat bi bila tirkizna i/ili petrolej plava boja (primeri ispod). One prostoriji daju eleganciju na jedan nov i moderan način.

U ovu kombinaciju uvek možete dodati još jednu akcenat boju (npr zelenu, šafran ili narandžastu), ali ovo morate učiniti pažljivo razmišljajući o proporciji boja, kako ne biste dobili haotičan izgled enterijera.

Sledeća akcenat boja koju bih Vam predložila je svetlo zelena (ili kivi zelena kako je mnogi zovu). Ova boja će (uz belu) dati jednu svežinu Vašem prostoru, koja mu je potrebna kako bi oživeo. Pogledajte primere ispod…

Jedna od meni vrlo dragih varijanti je kombinacija ovih boja sa jarko žutom (samo u akcentima, bez velikih površina kao što je npr krečenje zidova u žuto). Ova boja će Vašem prostoru dati, osim svežine, i jedan vrlo moderan izgled, a kao što možete videti dole, uz pravi izbor dekoracije možete otići i u klasičan, pa čak i etno pravac.

Još jedna vrlo lepa kombinacija boja se može dobiti dodavanjem bordo ili ljubičaste boje Vašem koloritu. Pomoću ovih boja daćete prostoru dosta glamura i elegancije…

I na kraju – uvek se možete odlučiti da ostanete u neutralnim tonovima. Na ovaj način možete stvoriti jedan fin “natur” izgled (dodavanjem elemenata od prirodnih materijala sa grubljom teksturom), ili elegantan izgled (dodavanjem belih i krem romantičnih detalja), ili klasičan (ozbiljniji) izgled (dodavanjem crne i sive boje),… Pogledajte primere ispod.

Toliko od mene. Nadam se da sam pomogla.”

Nadamo se da smo pomogli još nekome ovim savetima! Čitajte i dalje – možda dođemo i do Vašeg problema ili nam jednostavno postavite pitanje u vezi problema koji Vas muči OVDE.

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – prijavite se na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!” … A možete i pročitati nešto više O ENTERIJERNICI i o tome kako funkcioniše naš ONLINE dizajn…

Srdačan pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

0 comment

Leave a Reply