JEDNA BAJKOVITA DNEVNA SOBA

| DNEVNA SOBA, Priče o DIZAJNU

dizajn enterijera dnevne sobe

I kao što skoro svaka bajka počinje, tako će početi i ova moja. “Bila jednom jedna dnevna soba” :) … I iako je bila voljena i najčešće posećivana prostorija u čitavom stanu, bio joj je potreban kompletan “makeover”. A pošto je bila otvorena ka trpezariji i kuhinji, taj “makeover” je bio potreban i njima… I bila jednom jedna dizajnerka Mara, koja je rešila da se uhvati u koštac sa osavremenjavanjem ovog, u suštini, jako lepog prostora… :)

… Kao i uvek, nakon pažljivog razmatranja inspirativnih enterijera koje su mi poslali vlasnici stana, počela sam sa dizajnom idejnih koncepata (ili moodboarda). To je ono od čega uvek polazim prilikom osmišljavanja nekog prostora. Boje, nameštaj, dekoracija, i uopšte, ugođaj koji želim da postignem u prostoru. Ovaj put pobedila je i meni najdraža varijanta – “beach cottage” opcija, sa malo etno detalja…

Slide1

A pošto je u pitanju bio PREMIUM paket usluga – radila sam i realističan 3D model, gde sam vlasnicima vrlo “plastično” dočarala kako će njihov prostor izgledati… Kako bih vam na najbolji način prikazala razliku tj sličnost između 3D modela i izvedenog stanja – postavila sam ove slike jednu do druge, pa sami procenite da li su vlasnici mogli da očekuju krajnji rezultat 😉 .

dnevna soba- 3D i izvedeno

Generalno, bio je to jako lep prostor – veliki i pun svetlosti, ali prepun tamnih boja. Tamno crvena boja na zidovima, garnitura u kombinaciji braon eko kože i šarenog štofa sa ciklama jastucima, TV komoda i police u wenge dekoru- prosto su gušili prostor.

dnevna soba- pre i posle-2

Šarenu sofu smo zamenili jednostavnom i elegantnom sofom iz salona Catra, gde smo nabavili i lenjivca. Simetrične wenge police sa jedne i druge strane sofe zamenili smo belom IKEA vitrinom (koja povezuje dnevnu sobu sa kuhinjom) i zanimljivom, otvorenom policom od ružinog drveta, koju smo pronašli u salonu KARE. U istom salonu smo pronašli i ovaj zanimljiv, stakleni sto, kao i vrlo avangardnu podnu lampu i već kultnu fotelju “Butterfly”. Tepih je, naravno, iz IKEA-e, a ova fenomenalna slika impresivnih dimenzija iz prodavnice “Kvadart”.

dnevna soba- pre i posle-1

Trpezarije gotovo da i nije bilo – vlasnici su, ne znajući kako da reše mali prostor koji im je bio na raspolaganju za ovu namenu, koristili baštensku garnituru za sedenje. Kako bismo što bolje iskoristili prostor – trpezarijski sto smo radili od drveta po meri (kao i maske za radijatore), a stolice pronašli u Emmezeti. Tepih smo izabrali iz IKEA asortimana i njime dodali etno detalj ovom elegantnom prostoru, a idealan luster za iznad stola pronašli smo u KARE-u. Kuhinja je bila lepo osmišljena i imala kvalitetne uređaje, tako da sam odlučila da se ona preuredi jednostavnom zamenom frontova. Odabrala sam frontove od belog medijapana sa “dugme” ručicama i kuhinja je sa njima dobila potpuno novo, moderno lice.

Krajnji rezultat vidite i sami – jedan elegantan, svetao i pre svega udoban prostor, u kome možete zaista da se opustite, sa puno prirodnih materijala, zanimljivih detalja i ponekog iznenađenja u vidu etno momenata. A najbitnije je to da su vlasnici prezadovoljni i uživaju u njemu iz dana u dan…

A sada ću vas prepustiti fotografijama mlade i beskrajno talentovane Nede Mojsilović, mog fotografa zauvek :) … Hvala Nedo!

dnevna soba u neutralnim bojama dnevna soba u bež boji shabby chic trpezarija i kuhinja

starinska trpezarija u beloj boji

bela kuhinja

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – prijavite se na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!” …


Ako želite da vam pomognemo u osmišljavanju vaše savršene dnevne sobe – pogledajte naše USLUGE i izaberite onu koja vam odgovara…

Veliki pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

 

0 comment

Leave a Reply