VODIČ ZA PIKNIK

| MARA savetuje..., TERASA I BAŠTA

Sutra je Prvi maj kada tradicionalno odlazimo u prirodu i uživamo u šumi, pored reke, jezera,… Da li ćemo imati lepo vreme ove godine veliko je pitanje (pitanje koje je aktuelno čini mi se svake godine :) ), ali čak i ako ga ne bude tog dana – ja ne bih otkazivala odlazak u prirodu, već bih ga samo odložila.

Elem, ja nisam neka kuvarica, pa vam ne bih govorila o tome šta na piknik nositi od hrane (kod nas je roštilj obavezno na meniju, salata, voće i kafa takođe), ali bih vam navela šta možete poneti u prirodu kako bi vam bilo udobno i kako biste maksimalno uživali.

Šta poneti na piknik

1. KORPA ZA PIKNIK – odlična je zato što već sadrži tanjire, escajg, slanike, čaše (ili šolje) – uglavnom plastične, te ne postoji opasnost od razbijanja. Odlična stvar je to što je sve ovo obezbeđeno i fiksirano, a osim ovih stvari u korpi ima mesta i za hranu (ili makar deo hrane :) ).

* ja sam svoju korpu nabavila u KARE-u, a vi dojavite ako nađete još negde

2. NAOČARI ZA SUNCE – ako ste na pikniku u prirodi – pretpostavka je da je lepo i sunčano vreme. U tom slučaju, biće vam znatno prijatnije sa naočarima za sunce, zar ne?

3. i 4. JASTUCI – jastučići će vam direktno poslužiti za udobnost – na njima možete sedeti ili ležati, ali će vam svakako dobro doći pogotovo ako je teren kamenit i neravan.

5. ĆEBE – jasno je da treba poneti ćebe na kojem ćete sedeti, ali razmislite o još jednom ćebetu za pokrivanje (ili ogrtanje) ako popodne zahladni (prolećno sunce ume da bude varljivo)

6. DRVENA DASKA ZA SEČENJE – odlična stvar za ručavanje u prirodi. Bolje je od tanjira jer ne može da se slomi, služi i za sečenje hrane, ali i za serviranje – drugim rečima multipraktik :)

7. ŠEŠIR – kao i za naočari za sunce – biće vam drago što ste ga poneli kada sunce upeče, a vi nemate hladovinu ili želite da prošetate.

8. CVEĆE – ima isključivo estetsku funkciju, priznajem :) . Ali ako želite lepe fotografije za Facebook ili Instagram (a da li ste uopšte bili na pikniku ako ne objavite makar jednu fotografiju na društvenim mrežama :) ) – biće vam drago što ste me poslušali i poneli lep buket cveća. Ako i zaboravite – vrlo je moguće da na livadi možete naći poljsko cveće koje  je po meni možda i najlepša opcija.

9. KNJIGA – I naravno ne zaboravite knjigu! Ako imate decu – verovatnoća da ćete imati vremena i mira za čitanje je mala, ali nikad se ne zna :) . Svakako je bolje od gledanja u telefon po čitav dan, te vam toplo preporučujem da se malo detoksikujete od mreža, interneta i mobilnog…

Osim ovih esencijalnih stvari – obavezno je dobro raspoloženje i naravno, ne treba zaboraviti na kese u koje ćete na kraju piknika pokupiti đubre za sobom.

Evo našeg predloga za piknik koji smo doduše organizovali u bašti i koji je u stvari generalna proba za onaj pravi koji planiramo Prvog-drugog maja (ako vreme dozvoli – a zamolićemo ga :) ). Šešir i naočare su izostali – nije bilo sunca pa ni potrebe :) .

šta poneti na piknik osnove piknikapiknik - osnove šta se nosi na piknik

Želim vam lepo vreme i lepe i vesele praznike i piknike cele godine!

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – ne zaboravite da se  prijavite na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!” …


Srdačan pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

0 comment

Leave a Reply