KAKO SAM PREUREDILA SVOJ STUDIO ZA DIZAJN ENTERIJERA

| Priče o DIZAJNU, RADNI PROSTOR

Pre godinu dana, tačnije početkom aprila, naš studio u Kursulinoj 19 je otvorio svoja vrata najpre učesnicima radionica iDeco škole, a zatim i klijentima Marine ENTERIJERNICE. O tome zašto sam uopšte iznajmila studio (s obzirom da je Marina ENTERIJERNICA koncipirana kao online studio za dizajn) govorila sam u prvom IGTV videu. Tada sam obećala da ću napisati detaljniji blog post o samom preupređenju studija, i to u ovom mesecu. April je na izmaku, te je krajnje vreme da se pozabavim ovom temom koja bi mogla biti zanimljiva i onima koji žele da preurede svoj kućni office i onima koji žele da osveže svoju kancelariju.

kancelarija za dizajn enterijera

Studio sam iznajmila sa prijateljicom Lucijom (sa kojom sam osnovala iDeco školu enterijera i dekoracije), a koja ima i sopstveni brend Twiga Pattern Bazaar (bavi se dizajnom, proizvodnjom i prodajom kućne dekoracije). Ideja je bila da se u studiju održavaju radionice i predavanja iDeco škole, prodaje Twiga dekoracija i rade projekti u okviru Marine ENTERIJERNICE. Smatrale smo da se ova tri brenda lepo nadopunjuju i da će podsticati međusobni rast i razvoj, i mogu vam reći nakon godinu dana da smo bile u pravu :) .

ORGANIZACIJA PROSTORA

Prostor koji smo iznajmile se nalazi u jednoj divnoj predratnoj zgradi na Vračaru – u pitanju je mali stan u prizemlju sa visokim plafonima. Od prostorija imamo predsoblje (ili foaje ako više volite :) ), malu kuhinju, još manje kupatilo i glavnu prostoriju u kojoj se odigrava čitava akcija. Organizacija prostora je od početka bila vrlo jasna – velika prostorija je morala da se podeli u tri zone: jedna strana je namenjena radnom prostoru za članove tima Marine ENTERIJERNICE, po sredini je veliki sto za kojim se održavaju radionice iDeco škole (ali i naši sastanci i sastanci sa klijentima), a druga strana je namenjena izlaganju Twiga Pattern Bazaar proizvoda. Ovakva organizacija je bila određena gotovo istog časa kada smo videle prostor, tako da tu nije bilo previše predomišljanja.

studio - 3d - odozgo

BOJE

Kada smo prvi put ušle u ovaj prostor – u njemu je još uvek bio krojački salon. Zidovi su bili okrečeni u nežno ljubičastu nijansu, ali je prostor delovao mračno. S obzirom da je bio u prizemlju u ulici prepunoj drveća – bilo je jasno da prirodnog svetla nema dovoljno.  Znale smo da moramo odraditi dve stvari kako bismo dobile mnogo bolje osvetljen studio – zidovi su morali da se okreče u belo i rasveta je morala da se poboljša. Krečenje su odradili naši muževi (investicija – samo kanta bele poludisperzije :) ).

studio za dizajn PRE

PRE

Studio za dizajn

POSLE

 

RASVETA

Kada je rasveta u pitanju – skinule smo postojeći spušteni plafon koji je bio postavljen prenisko i postavile novi, direktno ispod plafona. Ovo smo ipak prepustile profesionalcima :) (investicija od oko 200€). U njega smo ugradile LED ugradne panele – koji su dali fino prirodno svetlo. Takođe, umesto jedne plafonjere u centru plafona – kupile smo 5 visilica i od njih napravile jedan ogroman luster. Kablovi su bili crni, a mi smo želele zlatne akcente – pa smo ih posprejale zlatnim sprejom. To je bilo dovoljno i za najmračniju prostoriju, i verujte, nakon ovih intervencija – prostor je zablistao.

studio za dizajn - pre makeovera

PRE

studio za dizajn enterijera 2

POSLE

 

NAMEŠTAJ

Pošto nismo želele da opterećujemo prostor bojama (a i želele smo da fokus bude na Twiga proizvodima, a ne na nameštaju) – sav nameštaj je vrlo jednostavan, pravljen po meri, od bele iverice, bez ručica (vrata se otvaraju “push” mehanizmom). Kako bi prostor delovao veće – želele smo da nameštaj lebdi, tako da su komode postavljane kao konzole, bez sokle ili nogica. Osim nameštaja po meri – tu su dve police za izlaganje, a jedini komad nameštaja koji nije u beloj boji je sto na sredini prostora (velikih dimenzija – 220x80cm), koji smo napravile od prelepe hrastove ploče sa “live edge” ivicom (iz FLAME FURNITURE). Nju smo postavile na IKEA nogare – i dobile fenomenalan akcenat u prostoru. Stolice za velikim stolom su kupljene u salonu Forma Ideale, a radne stolice u Ikei.

studio za dizajn pre renoviranja

PRE

studio za dizajn enterijera 1

POSLE

 

U ulaznoj prostoriji smo osmislile kutak za sedenje sa dve baštenske fotelje i stočićem iz Jyska.

ulaz u studio za dizajn pre renoviranja

PRE

ulaz u studio za dizajn enterijera

POSLE

 

TAPETE

Iako su zidovi beli – deo studija koji je namenjen timu Marine ENTERIJERNICE je morao da dobije zanimljiv print, jer smo imali situaciju belog nameštaja na belom zidu, što je ipak previše bele boje (čak i za nas dve :) ). U opticaju su bile različite tapete, ali su nam sve davale utisak “već viđenog”. Ja sam pronašla motiv koji mi se dopada i Lucija je izdizajnirala tapetu sa kaktusima u roze boji koja krasi zid iza našeg radnog stola (ovu tapetu možete poručiti u našem studiju – izrađuje se po meri vašeg zida, a imamo i majstora koji može da je zalepi – pa izvolte :) ). Moram samo da napomenem da ova tapeta nije “zatamnila” prostor, jer je osnova jako, jako svetla – što je bio moj osnovni zahtev.

studio za dizajn enterijera Marina ENTERIJERNICA

I eto, krajnji produkt je ovaj zanimljiv prostor netipičan za kancelariju, u kojem je rad pravo uživanje. Kada sam počela da se bavim dizajnom enterijera (a to je bilo daleke 2003. godine), san mi je bio da imam svoj studio za dizajn koji će biti uređen po mom ukusu. Ovaj san mi se ostvario – i to na najlepši mogući način. Iako nismo imale veliki budžet za uređenje – od ovog prostora smo napravile jedan mali raj u koji vas pozivamo da svratite svakog radnog dana od 09 do 17h – ako vam treba dizajner enterijera ili kućna dekoracija :) . Vidimo se u Kursulinoj 19.

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – skoknite i do našeg Instagram profila gde možete pogledati IGTV video gde sam ispričala zašto sam iznajmila ovaj prostor, kao i par smešnih situacija vezanih za otvaranje studija. Takođe, ne zaboravite da se  prijavite na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!” …


Srdačan pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

0 comment

Leave a Reply