Kako izabrati tepih za dnevnu sobu

| DEKORACIJA, DNEVNA SOBA, IDEJE I INSPIRACIJA

Biranje tepiha može da bude stvarno težak posao – onaj pravi će upotpuniti prostoriju, dok će je pogrešan učiniti neprijatnom i nedovršenom. Kako je to nešto što sigurno nećete kupovati svaki čas, sigurna sam da biste želeli da iz prve kupite onaj koji će savršeno odgovarati. Postoje tri glavna elementa koje treba da uzmete u obzir prilikom kupovine tepiha, a evo i koja su.

1. BOJA – Boja je nešto što ćete prvo gledati pri izboru tepiha. Ukoliko vam je prostorija za koju birate tepih puna boja i različitih paterna, trebali bi da izaberete tepih neutralne boje ili boje koja odgovara prostoru. A ukoliko želite tepih sa mnogo boja, onda je najbolje da prema njemu birate ostale komade nameštaja i dekoracije. Mali savet, nemojte da idete na previše sigurnu varijantu, učiniće da vaš prostor izgleda monotono i nezanimljivo.

cno beli tepihsareni tepih 1 jednobojan tepih

2. TEKSTURA – Ovo je aspekt koji se najčešće zanemaruje pri izboru tepiha, a ne bi trebalo. Soba sa mešavinom različitih tekstura izgleda bogato i slojevito, a najjednostavniji način da se ovo postigne jeste sa pravim izborom tepiha. Na primer, ukoliko vam je garnitura za sedenje u dnevnoj sobi od pliša ili nekog drugog mekanog materijala, pravi izbor bi bio tepih od jute ili nekog tvrdog materijala, dok bi se uz kožnu garnituru, savršeno uklopio neki mekši i puniji tepih.

jednobojan tepih tepih 2 tepih 3

3. VELIČINA – Verovatno se sa pravilima o veličini tepiha upoznati, ali nije na odmet da ih ponovimo. Što se tiče dnevne sobe, idealno bi bilo da tepih bude ispod nameštaja, ali dovoljno je i da samo prednje noge nameštaja budu na njemu, jer dok sedite vaša stopala treba da budu na tepihu a ne na podu.

tepih 4 tepih 5 tepih 7 tepih 6

 

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – prijavite se na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!” …


Srdačan pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

 

0 comment

Leave a Reply