Kako dekorisati police

| DEKORACIJA

Da li vam se čini da one naizgled najlakše stvari, uvek ispadnu najteže? Kao na primer dekorisanje polica. To deluje tako lako sve dok ne počnete, a onda se nađete ispred praznih polica pitajući se čime da ih napunite i kako. Knjige su naravno nešto što ćete sigurno staviti, ali bez uramljenih slika, ukrasnih vaza, činija, figura i ostalog aksesoara stilizovanje neće biti kompletno. Mi ćemo vam dati nekoliko saveta kako sve to ukomponovati da biste dobili onaj izgled “kao sa slike”.

Prvo, počnite od predmeta koji zauzimaju najviše prostora – velike vaze, tacne, kutije ili grupe knjiga.Knjige možete grupisati na osnovu boje, sadržaja i veličine i staviti ih horizontalno ili vertikalno. Možete upotrebiti i one dekorativne držače za knjige. To će biti predmeti koji će prvi upadati u oči. U odnosu na njih ćete pozicionirati sve ostalo.

dekoracija polce 2 dekoracija polce 3

Drugo, dodajte uramljene fotografije ili slike. Možete ih poređati slojevito, a one male možete staviti na gomilu horizontlano postavljenih knjiga.

dekoracija polce 14dekoracija polce 6

Treće, napravite kompozicije od vaza, figura i drugih predmeta na osnovu njihove visine i stila i počnite da popunjavate praznine u policama. Možete da pravite kompozicije od 2 ili 3 predmeta.

dekoracija polce 4 dekoracija polce 8

Četvrto, mislite o boji i materijalu predmeta koje stavljate – metal ( zlato/srebro ), drvo, staklo, keramika. Na primer, ako imate nekoliko zlatnih predmeta, rasporedite ih ravnomerno, nemojte ih grupisati sve na jednom mestu. Posmatrajte police kao celinu prilikom dekorisanja, pa slobodno dodajte ili uklonite neki predmet dok ne osetite ravnotežu. Unesite život uz pomoć par biljaka.

dekoracija polce 11 dekoracija polce 10 dekoracija polce 12

I na kraju vam ostaje samo da se odmaknete i divite onim što ste uradili! :)

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – prijavite se na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!” …


Srdačan pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

0 comment

Leave a Reply