JEDNA SPAVAĆA SOBA U 3 VARIJANTE

| SPAVAĆA SOBA

Ne, nemam nikakav problem da ponovim po ko zna koji put – da bi neki enterijer lepo izgledao nije neophodno da se u njega uloži mnogo novca. Potrebna je dobra ideja i nešto malo vremena (ajde dobro, i para :) , ali umereno!) da se ona realizuje. I ne morate mnogo da žurite. Ako imate glavne elemente sa velikim uživanjem možete da se prepustite finim radovima tj. dekoraciji. Ono što je, po meni, najlepše u tom procesu je što ne mora nikad da se završi :) . Trendovi u dizajnu enterijera su počeli dosta brzo da se smenjuju, i naravno, niste u obavezi da ih pratite i da robujete konzumerizmu, ali svi poželimo posle nekog vremena da našim domovima damo malo drugačiji izgled. Pre nekog vremena odlučila sam da napravim pokaznu vežbu na IGTV-u gde sam jednoj spavaćoj sobi tri puta potpuno promenila izgled isključivo dekoracijom. Ako ste propustili oba klipa možete ih pogledati ovde.

Dakle, počeli smo sa ovakvom situacijom – spavaća soba sa svim većim komadima nameštaja, ali bez ikakve dekoracije.

spavaća soba bez dekoracije

A evo kakve smo varijante napravili samo pomoću dekoracije:

RETRO ROMANTIK

spavaća soba u retro romantik stilu

Mi smo je nazvali retro romantik – mada ima i par elemenata Art Deco stila o kojem smo govorili u prethodnom blog postu. Ne možete da pogrešite ako vam akcentna boja u spavaćoj sobi bude roze :) . Nežne boje su idealne za prostor koji je namenjen odmaranju jer ga čine laganim i prijatnim. Nedavno su me pitali klijenti da li je neophodno da postavimo baš toliko dekorativnih ćebadi i odgovor je – naravno da ne :) .  Ako vašem načinu života ili poimanju lepog više odgovara jednostavnija dekoracija, samo napred. Ona je tu da služi vama, a ne vi njoj.

dizajner enterijera - spavaća soba

 

spavaća soba - roze dekoracija

BOHO

spavaća soba u boho stilu

Šta da vam kažem – moj omiljeni stil :) . A kako da ne bude sa ovoliko zanimljivih detalja, tekstura i zelenila. (Kad je došao red da namestimo set za boho varijantu, vlasnica stana, inače moja prijateljica, me je pitala: Maro, hoćemo sad da pravimo džunglu? :) ) Ova soba jeste velika, ali i da je manja u nju bih stavila skoro istu količinu biljaka. I dovoljne su vam samo one i par dekorativnih elemenata od pletene trske da biste postigli vau efekat u manjem prostoru. Spavaće sobe često deluju monotono i baš zato je boho stil, pun raznovrsnosti i šarenila, idealan za njhovo dekorisanje. Nadam se da smo ovim primerom uspeli da vas ubedimo u to :) .

dizajner enterijera - boho stil

spavaća soba u boho stilu

MID CENTURY MODERN

E49B9309-2

U ovoj postavci, imali smo samo jednu intervenciju što se tiče nameštaja. Da budem iskrena – na kraju dekorisanja shvatili smo da nam fali još jedan plavi jastuk za bež fotelju, da bismo izbalansirali plavu boju u celoj sobi. Ispostavilo se da moja prijateljica u predsoblju ima plavu fotelju koja se po meni, čak, bolje uklopila u ceo set. Snalazili smo se sa onim što smo imali – baš kao što ćete i vi kad se budete igrali sa vašom spavaćom sobom 😉 .

Zahvaljujem brendovima KARE, Cream of Scandinavia i Twiga Pattern Bazzaar koji su mi pozajmili dekoraciju za ovo snimanje i učinili mogućim sve ove transformacije.

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – prijavite se na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!” …


Srdačan pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

0 comment

Leave a Reply