Boja meseca – “crvena kruška” – trend za sezonu jesen/zima 2018/2019

| BOJE U ENTERIJERU, TREND & STYLE

Iako imamo osećaj da leto još uvek nije gotovo, već je vreme da gravitiramo ka nijansama jeseni. Otkrivamo vam koja će boja po Pantone institutu biti zvanično boja za jesen/zimu 2018.

Boja za jesen zimu 2018/19 jeste “crvena kruška”, ili po Pantone-u  “RED PEAR” (19-1536 TCX). Ova boja ima veći smirujući efekat od crvene, ali i je manje intenzivna od bordo. Plave nijanse koje se provlače kroz boju crvene kruške, omogućavaju joj da premosti jaz izmedju sezona I lagano se uvuče skoro u svaki dom. Koristi se kao alat da se u fokus stavi neki veći komad nameštaja, za neku zidnu površinu u vasem domu ili za dekorisanje prostora.

Crvena kruška je boja koja naginje ka zemljanim tonovima, asocira na smelost i hrabrost, a ujedno i na nežnost, toplinu i mir. Igra veoma bitnu ulogu ne samo u dizajnu enterijera i uredjenju prostora, već i u modi, umetnosti, hrani sa veoma širokom paletom primene. Definitivno, RED PEAR poziva na originalnost, neustrašivost, inovativnost i brisanje granica u svakom smislu.

1eed33b683c58b9bb6d8a644aa0565b4  enterijer crveno crvena kruska sofa

enterijer sofa crvena kruska boja jeseni  wall color enterijer red pear

dnevni boravak bordo zid crvena kruska  dnevni boravak bordo crvena kruska

cotm redpear enterijer crvena kruska

Iako na našem tržistu ne postoji veliki izbor nameštaja i dekoracije u ovoj boji (verujemo da će se to promeniti kada ova boja zavlada enterijerskom scenom), mi smo ipak uspeli da pronadjemo par primera konkretnih artikala kod nas.

Da li ste spremi da probate ovu začinjenu nijansu?

Evo naših omiljenih komada nameštaja i dekoracije u boji “crvena kruška”.

ikea shop the look crvena kruska

ugaona garnitura ikea crvena kruska  fotelja crvena kruska namestaj

zavesa ikea crvena kruska jastuk ikea bordo dekoracija

Takodje, pronašli smo štof u ovoj boji, ukoliko želite da presvučete vašu omiljenu

fotelju ili sofu.

stof crvena kruska

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – prijavite se na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!” …


Srdačan pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

0 comment

Leave a Reply