5 IDEJA ZA DEKORACIJU ZIDA

| DEKORACIJA, IDEJE I INSPIRACIJA

PIŠE: IVANA A.

Dekorisanje zidova može da bude jako nezgodno, zar ne?! Svi znamo onaj osećaj neodlučnosti, pa čak i straha, kada stanemo ispred praznog, belog zida… Da li ga obojiti i kako ili možda okačiti sliku…? Nemojte biti uplašeni, jer postoji bezbroj ideja i mogućnosti koje će upotpuniti vaš enterijer i učiniti ga lepšim.

Porodične slike ili dekorativna ogledala su uvek dobar izbor, ali postoji jos mnogo drugih načina koje možete isprobati! Zidovi su savršeno mesto gde možete da budete kreativni i izrazite svoj stil. Ali imajte na umu to da ne mora svaki zid u sobi da bude dekorisan- u stvari, kako bi dekoracija najbolje došla do izražaja morate napraviti ravnotežu između praznih i dekorisanih zidova.

Evo nekoliko kreativnih ideja koje bi mogle da vas inspirišu…

1. NAPRAVITE MINI GALERIJU – prava kompozicija ramova može ostaviti jak utisak bilo da je sa ili bez fotografija/slika. Možda već imate neke ramova u ostavi, na tavanu na koje ste zaboravili ili pak okačene svuda po kuci… Ukoliko ih grupišete i napravite kompoziciju na jednom zidu napravićete “wow” efekat.

 

galerija-ramova-za-zidu-rose-gold

galerija-ramova-za-zidu-u-spavacoj-sobikompozicija-praznih-ramova-na-plavom-zidu       kompozicija-praznih-ramova

 

Postoji nekoliko proverenih načina na koji možete napraviti kompoziciju, koje možete videti ovde. Ukoliko nemate ramove koji vam se sviđaju ili ih nemate dovoljno možete ih kupiti i na buvljaku.

2. OKAČITE NEŠTO NEOČEKIVANO – budite hrabri i okačite nešto potpuno nesvakidašnje i nezaboravno. Skoro sve možete okačiti na zid, počevši od ukrasnih tanjira, bakarnih posuda, žica, pletenih korpi, preko antičkih instrumenata kao što su violine, gitare, pa čak i neka stara vrata ili prozor… Pustite mašti na volju i budite kreativni!

drveni-stari-prozor-na-zidu drveni-trofeji knjige-na-zidu kompozicija-pletenih-korpi-na-zidu srce-od-drveta-na-zidu ukrasni-tanjiri-na-zidu

3. NASLIKAJTE NEŠTO ZANIMLJIVO – ako želite da ispričate svoju priču, a ne želite ništa da kačite na zid, možete i da ga oslikate. Oni koji imaju talenta za slikanje, mogu probati nešto komplikovanije kao na primer mural ili ručno naslikane tapete, a ako niste, jednostavne pruge u različitim kombinacijama boja koje odgovaraju vašem prostoru mogu ostaviti jak utisak.

cik-cak-pruge cvece-na-zidu geometrijski-zid

Još primera kako da obojite zidove možete videti ovde .

4. ISKORISTITE ZID ZA NEŠTO FUNKCIONALNO – ako nemate dovoljno prostora ili jednostavno želite da zid bude i dekorativan i funkcionalan – možete na njega da okačite police, zakačke, table za pisanje ili memo table na koje možete da postavite važne informacije, zadatke i slično…

police-na-zidu tabla-za-pisanje-na-zidu ukrasne-zakacke zakacke-sa-policom

5. ZAKAČITE NEKU TAPISERIJU ILI TKANINU – tapiserija na zidu može da da teksturu i da učini prostor živahnijim. Pomoću nje možete najbrže i najjeftinije da sakrijete neka neželjena vrata ili prozor npr ili čak i oštećenje zida…

tapiserija-na-zidu tkanina-na-zidu

Za šta god da se odlučite, budite kreativni, opušteni, pratite svoj osećaj i sigurna sam da će krajnji rezultat biti fantastičan… 😀

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – prijavite se na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!”


… A možete i pročitati nešto više O ENTERIJERNICI i o tome kako funkcioniše naš ONLINE dizajn…

Srdačan pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

0 comment

Leave a Reply