TRENDOVI U ENTERIJERU ZA 2019.

| TREND & STYLE

Trendovi u dizajnu enterijera su vruća tema početkom svake godine. Već je napisano dosta tekstova o tome, a mi smo odlučili da sačekamo mesec-dva da bismo otkrili šta to znači ljudima sa ovih prostora. Najveći deo mojih klijenata je iz Beograda, ali ima ih i iz ostalih gradova Srbije. Niko od njih nema neograničen budžet za opremanje, ali on nije ni potreban da bi vaš stan izgledao lepo (i skupo, ako hoćete). Praćenje trendova najčešće podrazumeva kupovinu par dekorativnih detalja koji mogu dati vašem domu drugačiji i svežiji izgled. Zato saveti profesionalca sa mnogo radnog iskustva mogu da budu od velike koristi. 

Ovde ćemo predstaviti naše favorite. Kada kažem naše, mislim na mene, moj tim ali i na moje klijente čije želje sve češće podrazumevaju bar neku od stavki sa liste koju smo pripremili. 

AKCENTNI NAMEŠTAJ U JAKIM OSNOVNIM BOJAMA

Sofa u nekoj od osnovnih boja okružena nameštajem u neutralnim tonovima polako postaje moj favorit koji god stil da je u pitanju. Ovaj savet sam više puta spominjala, mislim da ga znaju i vrapci na grani ☺ – da bi se postigao sklad, ta boja može da se ponavlja u nekim elementima dekoracije. Dodajte tome još poneki zlatni ili crni detalj i vaš stan će biti oličenje otmenosti i lepote ☺

10surdix.com

 

verocotrel.fr

MERMER KAO GLAVNI PRIRODNI MATERIJAL

Poslednjih godina prirodni materijali su veoma zastupljeni u enterijerima i mnogo me raduje što odbijaju da se povuku iz mode. Mermer se prošle godine vratio u velikom stilu, a dizajneri nameštaja su ga često koristili za konstrukciju stolova svih vrsta. 

Trpezarijski sto sa mermernom pločom predivno izgleda i zaista ima ”vau” efekat u bilo kojoj prostoriji ☺ Jedini problem je što mnogo košta. Nemojte da vas to obeshrabri pošto manji stolovi mogu da budu podjednako efektni. Na primer, klub sto ili manji pomoćni stočić povezan sa još nekim detaljem od mermera daće vašem domu prefinjen i sofisticiran izlged. 

ringthebelle.com

 

antropologie.com

DEKORACIJE NA ZIDOVIMA – GIPSANE LAJSNE 

Kao i obično, ovaj trend stiže kod nas sa kašnjenjem od par godina. U inostranstvu je toliko popularan da skoro svi proizvođači nameštaja u svojim katalozima imaju barem jednu prostoriju sa dekorativnim lajsnama na zidu. Ovaj vid dekoracije je star više vekova i prvenstveno se radio od drveta. Iako sve najlepše izgleda kad se pravi od prirodnih materijala ovo veliko ulaganje zaista možete da preskočite čak kad imate veliki budžet za opremanje stana. Kvalitetne dekorativne ploče i lajsne se prave od poliuretana, nešto jeftinije od gipsa a najpovoljnije varijanta je od stiropora (koja uopšte ne izgleda loše!). 

Moram da napomenem da je ovaj vid dekoracije vezan za stil gradnje što znači da najbolje funkcioniše kad se primenjuje u salonskim stanovima tj. predratnim zgradama. Ako imate stan u novijoj zgradi a mnogo vam se sviđa ovaj trend, postavite lajsne samo na jedan zid. Ako se pažljivo uklopi sa ostalim elementima u enterijeru, može dobro da izlgeda. 

cocolapinedesign.com

 

cupofjo.com

KORALNO CRVENA 

Pantone institut je proglasio LIVING CORAL za boju 2019. godine. Ova veoma intenzivna i živa boja zahteva malo hrabrosti ali može da unese dosta svežine u vaš enterijer. 

Pokušajte prvo sa detaljima u vidu jastučića, vaza ili nekog ćebeta, a ako vam se baš dopadne dodajte i fotelju ili (za najhrabrije ☺) sofu. 

Uskoro ćemo objaviti poseban tekst sa predlozima i savetima kako da primenite koralno crvenu u vašem stanu. 

fancy.comZLATNA BOJA U DETALJIMA

Zlatni dekorativni elementi su popularni već neko vreme i, diskretno uklopljeni, daju poseban šmek. Međutim, ove godine vode glavnu reč prvenstveno u kuhinji i kupatilu. Pozdravljamo se sa ručicama i slavinama od nerđajućeg čelika, vreme je da naše kuhinje, baterije i kupatilski nameštaj dobiju otmeniji izgled. 

Emily-Henderson_Design-Trends_2019_Kitchens_50-1670x2511

 

 

 

ivorylane.com

ZELENILO

Što se mene tiče ovo je nezaobilazna stavka za svaki enterijer i za svaki stil. Naročito ako živite u gradovima gde je vazduh uglavnom dosta zagađen. U zimskom periodu, kad krene sezona grejanja, nekim danima se ne zna da li je gore luftirati stan ili ne. Zato opremite vaše stanove različitim biljkama – tako ubijate dve muve jednim udarcem! Imaćete više kiseonika i stan će vam izgledati mnogo lepše. Na primer – velika biljka, lampa, istočić, slika – i već ste završili dekoraciju jednog dela sobe ☺ 

Ovoj temi ćemo se posebno posvetiti. Očekujte uskoro tekst o biljkama za detoks prostra i savete kako da ih uklopite u svoj enterijer. 

katrinaleechambers.com

 

inoutdesignblog.com

Ako želite da vam pomognemo u osmišljavanju samo vašeg prostora u trendu – pogledajte naše USLUGE i izaberite onu koja vam odgovara…

Veliki pozdrav iz Marine ENTERIJERICE!

 

0 comment

Leave a Reply