5 saveta za uređenje radnog prostora

| DEKORACIJA, IDEJE I INSPIRACIJA, RADNI PROSTOR

U današnje vreme sve više ljudi se odlučuje da pokrene svoj biznis i radi od kuće, pa je jako bitno da radni prostor bude organizovan tako da se i dekorativno i funkcionalno uklopi u ostatak doma. On mora da bude udoban, ali kreativan kako bi vas motivisao za rad, naročito ako u njemu provodite više sati dnevno. Evo na kojih 5 stvari treba da obratite pažnju prilikom uređenja svog radnog prostora.

1. BOJE – Jednoličan prostor neće podstaći vašu kreativnost, zato dodajte malo boje u svoj radni kutak. Bilo da je to boja zida, nekoliko slika, nov tepih ili samo raznobojan pribor, razlika će biti očigledna.

radni prostor 6radni prostor 2 radni prostor 1 radni prostor 4

2. RADNI STO – Radni sto je centralna tačka vaše kancelarije! Izaberite neki koji će vam se svideti po obliku, materijalu i stilu.

radni sto 1 radni sto 5 radni sto 3radni sto 7

3. STOLICA – Stolica je još jedan jako bitan element vaše radne sobe. Ona prvenstveno mora da bude udobna (jer ko će izdržati da sedi po nekoliko sati u neudobnoj stolici), a mora da zadovolji i vaše estetske kriterijume. To ne mora da bude klasična kancelarijska stolica, već bilo koja stolica ili fotelja za koju mislite da će se uklopiti u vaš prostor.

kancelarijska stolica 2 kancelarijska stolica 5 kancelarijska stolica 7kancelarijska stolica 3 kancelarijska stolica 4

4. OSVETLJENJE – Ukoliko provodite dosta vremena u kancelariji, dobro osvetljenje je više nego potrebno. Pored glavnog izvora svetlosti, dodajte jednu ili dve lampe koje će istovremeno biti i dekorativne. Tako ćete moći da dozirate osvetljenje po potrebi.

osvetljenje u kancelariji 2 osvetljenje u kancelariji 4osvetljenje u kancelariji 1 osvetljenje u kancelariji 3

5. BILJKE – Da li ste znali da dodavanje biljke u kancelariju povećava produktivnost za 15%? To je naučna činjenica. Zato, izaberite neku biljku koja je laka za održavanje i osvežite svoj radni prostor, a i ideje 😉

biljke u kancelariji 1biljke u kancelariji 2 biljke u kancelariji 4biljke u kancelariji 3

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – prijavite se na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!” …


Srdačan pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

 

 

0 comment

Leave a Reply