10 ideja za jedinstveno uzglavlje

| DEKORACIJA, IDEJE I INSPIRACIJA, SPAVAĆA SOBA

Spavaća soba je soba u kojoj uglavnom provodimo najmanje vremena, ali to ne znači da ne trebamo da je zanemarimo što se tiče dekoracije. Jeste da je ona često minimalistički sređena, što naravno zavisi od prostora kojim raspolažemo, uzglavlje kreveta može da posluži kao ključna tačka i glavni dekorativni element. Zato, ako želite da promenite izgled vaše spavaće sobe, budite odvažni i probajte sa jedinstvenim i kreativnim uzglavljem kao što su neka od ovih…

1. TABLA ZA PISANJE kao uzglavlje – ovakvo uzglavlje je stvarno kreativno i vrlo zabavno, zato što vam omogućava da ostavljate poruke ili crtate. Zamislite da se probudite i da vas dočeka neka lepa poruka za dobro jutro od vaše druge polovine… Zar to nije prelepo? :)

tabla za pisanje kao uzglavlje 2 tabla za pisanje kao uzglavlje 4

2. DEKORATIVNE POLICE kao uzglavlje – ovakvo uzglavlje ne samo da izgleda dobro, već je i vrlo korisno jer police možete da dekorišete na koji god način želite ( pogledajte ovde vise o dekoraciji polica ).

polica kao uzglavlje 1 polica kao uzglavlje 3 polica kao uzglavlje 2

3. “PATCHWORK” uzglavlje – ovakvo uzglavlje može da bude vrlo kreativno, jer je sastavljeno od tkanina različitog dezena. Ono može da bude vrlo šik i elegantno sa jedne strane ili zabavno i koloritno sa druge!

patchwork uzglavlje 1 patchwork uzglavlje 2 patchwork uzglavlje 3

4. TAPISERIJA kao uzglavlje – već smo govorili u nekoliko navrata kako tapiserija može da posluži kao dekoracija za zid, a evo još jednog načina kako možete da je iskoristite. Samo je potrebno pronaći onu pravu…

tapiserija kao uzglavlje 1 tapiserija kao uzglavlje 3 tapiserija kao uzglavlje 4

5. VRATA kao uzglavlje – da, dobro ste pročitali! :) Stara drvena, balkonska, klizna…svaka vrata uz malo truda i rada mogu da postanu vaše novo i jedinstveno uzglavlje.

vrata kao uzglavlje 3vrata kao uzglavlje 5 vrata kao uzglavlje 6

6. PALETE kao uzglavlje – Palete zaista mogu da se koriste na raznovrsne načine, od pravljenja stolova, baštenskih garnitura, pa sve do kreveta i uzglavlja. One će dati rustični efekat vašoj spavaćoj sobi.

palete kao uzglavlje 1 palete kao uzglavlje 3 palete kao uzglavlje 2

7. OGLEDALO kao uzglavlje – bilo da je ono starinsko ili moderno, ogledalo kao uzglavlje će uneti dah glamura i učiniti da vam soba izgleda veća, 2 u 1, zar ne? :)

ogledalo kao uzglavlje 1 ogledalo kao uzglavlje 2

8. OKVIR PROZORA kao uzglavlje – ovo je jako interesantna i originalna ideja, naročito ako planirate da menjate prozore uskoro.

prozor kao uzglavlje 1 prozor kao uzglavlje 2 prozor kao uzglavlje 3

9. DRVENI PANELI kao uzglavlje – prirodni drveni paneli uneće onaj osećaj topline i udobnosti u vašu spavaću sobu.

uzglavlje od drveta 3 uzglavlje od drveta 2 uzglavlje od drveta 1

10. PARAVAN kao uzglavlje – ukoliko više nemate potrebe za paravanom, upotrebite ga da ulepšate svoj dom, u ovom slučaju kao uzglavlje kreveta.

paravan kao uzglavlje 1 paravan kao uzglavlje 2 paravan kao uzglavlje 3

 

Ako vam se dopada ovo što ste pročitali – prijavite se na našu NEWSLETTER listu i dobićete, osim saveta za uređenje enterijera u Vašem inboxu, i besplatnu e-brošuru “10 ključnih saveta kako unaprediti bilo koju sobu!” …


Srdačan pozdrav iz Marine ENTERIJERNICE!

 

0 comment

Leave a Reply